Marion Theuws Voeding en Dieet
 

 

 

 tomatoes_3574427_960_720

 

 

 

Multi-diciplinaire behandeling na Corona besmetting/COVID 19.

 

Patienten ervaren na het doorstaan van de besmetting vaak nog langdurig beperkingen in functioneren o.a. door verlies van spiermassa, benauwdheid, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, gebrek aan eetlust, slikklachten, verminderen kauw-/slikspierkracht en psycho-sociale klachten.

 

Als dietist ga ik na welke voeding op dit moment gebruikt wordt, welke problemen daarbij ervaren worden, ik bereken uw voeding en ga na of er tekorten zijn.

Bij een tekort aan eiwit of energie heeft training bij een fysiotherapeut nauwelijks effect. Het lichaam krijgt immers onvoldoende binnen om er extra spiermassa van te kunnen maken.

Andersom, als de dietist extra eiwit en energie voorschrijft, maar er is onvoloende beweging, wordt er meer vetmassa gevormd in plaats van spiermassa. In beide gevallen neemt de spiermassa niet toe, gaat de conditie niet vooruit, neemt de vermoeidheid niet af. 

 Ik zal u daarom altijd adviseren hulp in te roepen van een fysiotherapeut.

 

Mochten er problemen zijn op het gebied van slikken, kauwen of ademhaling adviseer ik u contact op te nemen met een logopedist. Ik deel mijn praktijk met logopediste Caroline van de Wildenberg. Met haar kan ik makkelijk overleggen wat de behandeling makkelijker maakt.

 

Veel patienten ervaren ook angst en problemen op psychisch gebied. Dan verwijs ik door naar psychomotorisch therapeut Jaisey Coenen in Riethoven, werkzaam bij Coenen fysiotherapie.

 

Mocht er hulp nodig zijn van thuiszorg, ergotherapeut of praktijkondersteuner dan geef ik dit aan en verwijs u door als u dit wenst.

 

De behandeling vindt plaats in onze praktijken, indien nodig aan huis, face to face of via telefonische consulten. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen. 

 

De behandeling wordt vergoed via de reguliere vergoeding van de diverse beroepsgroepen. Voor Covid patienten gelden aanvullende vergoedingen. 

 

U kunt zich aanmelden zonder verwijsbrief, mocht een huisbezoek noodzakelijk zijn dan is wel een verwijsbrief noodzakelijk. Na toestemming van u breng ik  uw huisarts wel op de hoogte van mijn behandeling.